Noen mil igjen?

For 46 år siden var denne rutebussen en stolt doning på veiene i Trondheim.

TT-buss: På 1970 og 1980-tallet var slike busser et vanlig syn i Trondheim. Vil du mimre litt, kan du ta Skaugdalsveien mellom Rissa og Verrabotn for å se på TT-fargene og Trondheims byvåpen med vinger.  Foto: Morten Antonsen

Bussen var med i den alle første leveransen av MAN SL200-modellen som kom til Trondheim i 1975. Med logo og farger fra Trondheim trafikkselskap (TT), fraktet den trolig titusener av passasjerer. Helt til den dagen i 1997, da bussen ble pensjonert og etter hvert parkert på Gåsbakken i Melhus kommune. I den rolige pensjonisttiden gikk det ikke bedre enn at en personbil kolliderte med den parkerte bussen. Bussen ble påført skader i fronten, men ikke verre enn at den lot seg frakte over Trondheimsfjorden og hjem til Ingar Bjørshol i Rissa.