Portrettet

- Jeg hater tanken på at jeg er kjendis. Men det er store fordeler ved å være det

For å spe på lønnen sang Tore Sagen «We Are The Champions» med Rema-Reitan. Etter å ha forlatt NRK trenger han ikke det mer.

BESKRIVELSE: Tore Sagen. Lørdagsportrett SMP-URL: JOURNALIST: Robert Veiåker AVDELING: A-MAGASINET FOTOGRAF: Stein J. Bjørge, Aftenposten  Foto: Bjørge, Stein

Det er ikke uten grunn at komikere tenker på stand-up som noe av det mest brutale som finnes. En mikrofon. En flaske vann. En settliste. Kanskje en krakk. På med flomlyset. Og ikke en kjeft å gjemme seg bak hvis man opplever det Tore Sagen akkurat har opplevd. 40-åringen har sunket sammen i en sofa bak scenen i Hadeland kultursal. Det er tre dager til hans offisielle stand up-debut, og nå lurer han på hva som traff ham. Publikum lo ikke. Eller, de lo jo litt, men for lavt, for kort og for sjelden.