Stefano Vecchias to liv

Rosenborgs nye venstrekant var et av Sveriges største fotballtalenter. Så kom skaden som forandret alt. Både på og utenfor banen.

Portrettsak: Stefano Vecchia  Foto: Beate Oma Dahle


CV - Stefano Giuseppe Arne Vecchia Holmquist

Aktuell: Rosenborgs svensk-italienske venstrekant har åtte mål på elleve Eliteseriekamper denne sesongen. Han har også gjort seg bemerket utenfor banen, som musiker i sjangeren reggaeton. Låten «Sulla luna» har over 360 000 avspillinger på Spotify og er stadig å høre i Rosenborgs treningshall.

Alder: 26 år

Bor: I en «litt for bra leilighet» i Trondheim. Han har lyst til å kjøpe noe eget, men sliter med å finne noe som er bedre enn den han leier. Den er solvendt og har plass til hjemmestudioet - alt en italiensk smørsanger behøver.

Fra: Solna, utenfor Stockholm.

Karriere: Startet i klubben Vasalund, før han ble snappet opp av IF Brommapojkarna da han var sju. Han var kjent for sitt ekstreme fotballtalent i oppveksten og trente med blant andre Manchester United, Inter, Liverpool og Chelsea. En kneskade hindret ham i å signere for Inter i tenårene. Fra 2017 til 2021 spilte han for Sirius og fikk sitt store gjennombrudd i Allsvenskan i 2020-sesongen. I januar 2021 signerte han en fireårskontrakt med RBK.

Leser: Spillet

Lytter til: Åge Hareide

Ser på: Alle Inters kamper i Serie A

Favorittmat: Italiensk


Det var alltid litt ekstra stas å være på prøvespill hos Inter. Det var nesten som å komme hjem.