Det virkelige «Game of Thrones» finner du midt i hjertet av Trondheim

I denne bygningen smelter tid og rom sammen i en enorm historisk skattekiste. Du har kanskje gått forbi denne massive bygningen mange ganger, men om du visste hva som finnes innenfor disse veggene, ville du blitt like målbundet som prinsessa i eventyret.

F.v. Øivind Lunde, Roy Åge Håpnes og Mette Bye  Foto: Frode Singsaas

Vi forestiller oss følgende: En kald oktober morgen i 1427. Frostrøyken står som en sky fra munnen til kjøkkengutten som haster over gårdsplassen. Han har forsovet seg og biskopens frokost skulle ha vært servert for flere minutter siden. Klokken er så vidt passert seks, men allerede nå kan han kjenne lukten, ikke bare av den nykokte brødgrøten som brer seg over borggården, men også hvetebrødet som er forbeholdt biskopen. Deilig, mykt og hvitt hvetebrød. Så mye bedre enn det fuktige flatbrødet han selv hadde måttet ta til takke med som morgenmat.