- Folk har for store forventninger til psykiatrien.

Regjeringen Støre fikk Kongsberg-tragedien i fanget på sin første arbeidsdag. Det hadde den godt av, mener Randi Rosenqvist (70).

BESKRIVELSE: Rettspsykiater Randi Rosenqvist til intervju i morgen (mandag) Hun er teknisk sett pensjonist, og har så vidt jeg forstår ikke kontor lenger, så intervjuet vil foregå hjemme hos henne i Griniveien 12 på Røa. Knaggen er skytetragedien på Kongsberg. Rosenqvist er tilhenger av mer tvang i psykiatrien, så det blir nok en del høyttenkning rundt det. Arbeidstittel: "Tvangstanker". I forbindelse med intervjuet, eller lage en egen fotoavtale med henne i løpet av uka? Randi Rosenqvist har tlf 911 31 860. SMP-URL: JOURNALIST: Tarje Holtvedt AVDELING: LØRDAG FOTOGRAF: Stein Bjørge REISEMÅTE: FOTOGRAF ALENE  Foto: Bjørge, Stein

– Hendelsene på Kongsberg var selvsagt forferdelige. Men jeg synes det var heldig at denne saken ble den første regjeringen fikk. Man glemmer ikke sin første skoledag, og man glemmer ikke sin første dag i regjering. Jeg håper den nye justisministeren og helseministeren vil huske den for fremtiden.