Historisk gull fra våre arkiver

En gang i året blir Trondheim forvandlet til en spøkelsesby

En ensom handlevogn står avglemt midt på parkeringsplassen til City Syd. Ikke et menneske er å se. Det er påske i Trondheim og mang en turist har nok undret seg over hvor alle sammen er?

Hvor er alle sammen? Ikke akkurat påske-party utenfor City Syd påsken 2021.  Foto: Rune Petter Ness

Det hele startet så smått rett etter frigjøringen i 1945. Nå kunne alle reise på hytta igjen uten å måtte forholde seg til Wehrmacht og Josef Terbovens jerngrep om Norge. Og nordmenns utfartstrang i påskeuka lot ikke vente på seg. Snart var togene til fjellheimene overfylte av feriekåte mennesker i anorakk, nikkers og parkas som smilende spiste appelsiner og Kvikk-Lunsj mens de ristet av seg fem år med okkupasjonstraumer.