Ordet fritt:

Æ så mæ i speilet – æ va litt kul!

«Mamma, hva er det?» Treåringen stiller spørsmålet for sikkert tiende gang denne dagen, og nå er det magen min hun peker på.

Hanne Moe Bjørnbet er leder i Trondheim Arbeiderparti og jobber som leder av opplæringskomiteen i fylkestinget. 

Det aner meg hva hun sikter til, men jeg prøver å slippe unna. “Magen min”, svarer jeg. “Nei, DET!” svarer hun, og peker nådeløst på en del av magen min som har lagt seg over buksekanten, og vises gjennom skjorta. Jeg blir varm i toppen. Rekker heldigvis å tenke at her må jeg svare riktig. “Det er magen min det også” sier jeg (relativt) rolig, mens jeg løfter opp toppen og viser henne. “Se, sånn ser mamma sin mage ut”. “Å ja”, svarer hun, og løfter opp ulltrøya for å studere sin egen mage. “Jeg har likens mage som pappa jeg”. Hva hun mente med dét skal jeg ikke begi meg ut på å tolke.