Signert onsdag 20. januar 2016

Lykken ligger ikke i en shoppet kropp

Kroppspresset presser seg inn i livene våre, om vi liker det eller ei. Mange har nok ristet på hodet og sukket litt over det etter hvert velbrukte ordet kroppspress, og tenkt at disse jentene og rosabloggerne må nå bare få holde på med sitt, og skjerpe seg om de syns det er et problem.

Store forbilder: Selena Gomez, Kylie Jenner, Ariana Grande og Sophie Elise Isachsen blir sett opp til av mange unge. «Det som kjennetegner de fleste av dem er at de har et utseende og liv som er fullstendig uoppnåelig for de stakkars småkvisete fjortisene våre», skriver Kari Løvendahl Mogstad. 

I går kunne vi lese om Huseby skole som har gitt etter, og tilbyr kjønnsdelt svømmeundervisning på bakgrunn av at noen jenter ved ungdomsskolen ønsket dette. De begrunnet det i redsel for at guttene kikker på dem og kommenterer utseende mens de har på badeklær. Nettopp redsel for å bli sett halvnakne; de innrømmet i intervjuet at de ikke hadde fått noen stygge kommentarer eller opplevd noe ubehagelig fra guttene.