Men varer vil du ha ...

Blir du med og går i demonstrasjonstog for godsterminal? Ikke det, nei. Men varer vil du ha!

På Brattøra, midt i Trondheim, går hverdagen sin skjeve gang. Godskonteinere blir lastet av og på jernbanevogner. Konteinerne plasseres på vogntog, som bringer dem ut dit du og jeg kjøper varer. Klær til butikker i Midtbyen, kjøleskap, vaskemaskiner og TV-er til elforretninger på Lade, joggesko, bygningsmaterialer og malerkoster til kjøpesentre på Tiller, langreist mat og drikke til Lade, printere og påskepynt til Orkanger og telefoner og krølltenger til Stjørdal. Og så videre. Alle vil vi ha forbruksvarer, og vi tar det som en selvfølge at vi kan hente dem i en butikk nær oss. Men ingen vil ta ulempen med å ha en godsterminal i sin nærhet. Det bråker, øker tungtrafikken og er heller ingen en fryd for øyet.