Natt på museet

Det er ingen enkel forklaring på publikumssvikten for Trondheim kunstmuseum. Det er en blanding av unik luksus og litt trist å besøke museet en vanlig dag i mars.

Mylder i Mølna: Meta.Morf-avdelingen på Gråmølna var best besøkt i vår kommentators runde på Trondheim kunstmuseum, takket være en norsk-klasse fra Evo. Mens Ben Stiller skremmes av levende museum om natta på film, sliter Trondheim kunstmuseum med å skape liv i husene om dagen. 

I filmserien «Natt på museet» sliter Ben Stiller med at institusjonen han jobber på blir levende om natta. I Trondheim sliter museer nå med å bli levende nok om dagen. Besøkstallene for museene i Sør-Trøndelag bør være bekymringsfull lesning for Trondheim kunstmuseum spesielt, og museumssektoren og kulturinteresserte generelt. Adresseavisens presentasjon av tallene har ført til diskusjoner hvor flere har fordelt skyld for den stusslige situasjonen.