Fripenn lørdag 16. april 2016

Russen, lensmannen og ansvaret for voldtekt

Selvsagt har kvinner ansvar for å redusere faren for å bli voldtatt. Som de har for å holde to tanker i hodet samtidig.

Ålgård, Norway 20130505. Landstreffet for russ 2013 i Kongeparken på Ålgård er over for denne gangen, og russen reiser hjem. Frivillige og ansatte bidrar med opprydding. Årets landstreff hadde over 12 000 russ. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix 

Etter innbruddet i september i fjor foreslo politiet at vi alltid stenger vinduene når vi går ut. Rådet var banalt og føltes temmelig overflødig, sporene etter tyvens grove skosåler sto ennå igjen i vinduskarmen. Prøvde politimannen å si at vi hadde et visst ansvar for at vi nå sto uten datamaskiner, pass, kredittkort og smykker, men derimot med en sterk følelse av å være invadert? Antakelig gjorde han det, men hva så? Vi hadde jo bevislig lagt oss på et for lavt sikkerhetsnivå. De doble låsene på inngangsdøren i leiligheten burde vært et signal om at leieboere før oss har opplevd det samme.