TV2 i skammekroken

At NRK vant alle Gullrutens fagpriser denne uka, understreker TV2s voksende problem med forgubbing og svekket grep om ungdommen.

Tidsskifte: Harald Rønneberg og Thomas Numme er i ferd med å miste grepet om seere i «Senkveld» på TV2. Gjennom serier som «Skam» og «Unge Lovende» med unge jenter i sentrale roller, er NRK i ferd med å utkonkurrere TV2 når det gjelder yngre seere, skriver vår kommentator. 

NRK har skapt en stor snakkis i norsk tv-drama siste år med lavbudsjettproduksjonen «Skam». Serien er beregnet på 15-åringer og lansert utradisjonelt ved å gå rett på målgruppen, i stedet for storstilt medielansering som vanligvis ledsager norske tv-serier. Onsdag ble fagprisene i årets utgave av Gullruten delt ut, med priser til «Skam» for årets innovasjon og beste klipp.