I Cannes:

Gammel, ikke helt god Allen

Gammelmannsromantiker Woody Allen er så i utakt med vår tid, at det er like greit at han lager film fra 30-tallet.

Yngre kvinner: Woody Allen Blake Lively(t.h) og Kristen Stewart presenterte «Cafe Society» som åpningsfilm i Cannes onsdag. Regissøren trives åpenbart på 30-tallet i enda en historie om voksen mann og yngre kvinner, skriver vår mann i Cannes. 

I forkant av at Woody Allens 46. spillefilm som regissør åpnet den 69. filmfestivalen i Cannes onsdag, lot han seg intervjue av The Hollywood Reporter. Det såkalt åpenhjertige intervjuet har sjokkert mange, med uttalelser om hans 35 år yngre kone Soon-Yi, adoptivdatter til hans forrige kone Mia Farrow. Uttalelsene om hvordan Allen har gitt henne muligheter og forbedret hennes liv, uttrykker et syn på ektefelle og kvinner som kan gi assosiasjoner til Thorvald i Ibsens «Et dukkehjem».