Palmesus i terrortid

Mer politi og soldater rundt filmglitteret på en festival hvor den klart beste filmen så langt også snakker om terror i europeisk hverdag.

Strengere: Fransk politi og militære sørger for at filmfestivalen i Cannes ser mer bevoktet ut i år enn noen gang, skriver vår kommentator. Den rumenske filmen «Sieranevada» om en famlilies forsøk på å holde gravøl er festivalens beste så langt. 

Mye er akkurat som før i den 69. utgaven av verdens viktigste filmfestival. Stjernene er her, verdenspremierene rulles ut og en massiv blanding av media, filmbransje og skuelystne er i gang med en festival hvor karrierer både blir født og spås en snarlig død i løpet av 12 dager i mai. Likevel er det noe som er annerledes i år. Det merkes i gatene, i kulissene og i den gigantiske logistikken som må til når over 32 000 akkrediterte fra filmbransjen og 4600 mediefolk skal ut og inn av kinosaler flere ganger om dagen.