I Cannes:

Ken Loach er rasende

Ken Loach fyller 80 i sommer, men har neppe levert sintere angrep på den britiske velferdsstaten enn hans nye film om en hjertesyk, arbeidsledig snekker i Newcastle.

Opprørsk 80-åring: Ken Loach har laget sin sterkeste og beste film på en stund, om en aldrende, hjertesyk snekkers møte med britisk kutt i trygdeytelser i «I, Daniel Blake», presentert i Cannes fredag. 

Han er jevnaldrende med Woody Allen og i enda større grad en gjenganger på Cannes-festivalen, med 13. film i hovedkonkurransen. Forskjellene kunne likevel knapt vært større mellom Allen og den store britiske sosialrealisten Ken Loach. Mens amerikanerens siste filmer gir inntrykk av at han lever i sin egen tid, i sin egen verden, skildrer Ken Loach vanlige mennesker i vår tid som blir overkjørt av systemet.