Ibsens ripsbusker til eksamen

Mange lærere raser mot at avgangselever i grunnskolen fikk en VG-anmeldelse av en Ibsen-forestilling i eksamensoppgave. Er det for drøyt å belemre 15-16-åringer med Henrik Ibsen i avisartikkel uten Zlatan og Taylor Swift?

Ibsen-bråk: En VG-anmeldelse av Henrik Ibsens «En folkefiende» som eksamensoppgave for 10.klasse har fått mange til å rase. Elevene var forbredt på å koble Ibsen med artisten Taylor Swift, men en teateranmeldelse er for drøyt for ungdommen mener mange lærere. 

Tirsdagens eksamensoppgaver i norsk hovedmål for 10. trinn i grunnskolen har skapt leserstorm, eller mer presist: lærerstorm, i sosiale og andre medier siste døgn. «Lærerne fortviler over årets norskeksamen: Provoserte og sinte på elevenes vegne», skrev Aftenposten og Adresseavisen, med utgangspunkt i et rasende innlegg på facebooksiden «Status Lærer».