Signert

Et snev av USA

Med en uggen følelse skriver jeg om pasientenes plager til selskaper som selger privat helseforsikring. Ikke noe er så lett å selge som angst for sykdom. Det gjør meg urolig.

Helseforsikring: Nå er det ikke mange blant oss som husker tiden da bekymringer for høye regninger fra sykehus eller leger ødela nattesøvnen. 

«If everybody is insured, nobody needs insurance» er fortsatt slagordet i England for alle som er opptatt av å videreføre prinsippene bak etterkrigstidens organisering av en helsetjeneste for alle, «free at the point of use». Har vi forstått hvorfor? En som virkelig har forstått hvorfor, er demokratenes ene presidentkandidat Bernie Sanders, 74-åringen som har overrasket både seg selv og sine tilhengere med å seile opp som en slags ungdommens pophelt i den amerikanske valgkampen.