Teaterdebatt med syke mødre

Trøndelag Teaters sjef har fått fram mye oppdemmet frustrasjon i trøndersk teatermiljø, gjennom noe få gjør i toppen av kulturlivet for tida: Å si noe upopulært.

Å være eller ikke være: Teatersjef Kristian Seltun, her foran Hamlet (Espen Klouman Høier) har provosert Ap-politiker Anette Ystgaard og deler av landsdelens scenekunstmiljø med å holde audition i Oslo og kritisere skuespillerutdanning og frie teatergrupper i Norge. 

Siste uke har det oppstått trøndersk teaterdebatt med større gnisninger og mer oppdemmet frustrasjon enn det som vanligvis kommer til overflaten. Utgangspunktet var et leserinnlegg i Adresseavisen av Anette Ystgaard, fra kultur-, idrett- og friluftslivskomitèen for Arbeiderpartiet i Trondheim. Hun hevdet at Trøndelag Teater ekskluderer scenekunstnere fra egen region ved å arrangere audition i Oslo til neste års musikalsatsing «Rai Rai i Sherwoodskoogen».