Konkursbegjæringen er trukket, men det handler fortsatt om å leve eller dø for Ranheim IL Fotball Topp.

Ranheim IL Fotball Topp satt med en konkursbegjæring i fanget. Vi greide å løse dette kravet innen fristen, og kan fortsatt gi unge trøndere muligheten til å realisere drømmen om toppfotball!

Mange av dere er lei av å høre om økonomiske utfordringer i trøndersk idrett. Det er jeg også.

Nå står jeg selv i skuddlinjen som leder for en fotballklubb som har økonomiske utfordringer.

Det har Ranheim IL Fotball Topp hatt gjennom alle år i OBOS-ligaen. Samtidig har klubben frem til nå hatt en sikkerhet ved å ha utviklet ekstraordinære inntekter gjennom tribuneprosjektet. Disse pengene er nå historie og vi står foran vår ene mulighet til å bygge en klubb som er bærekraftig. En klubb av, for og med TRØNDERE.

Jeg valgte å gå inn i rollen som daglig leder fordi jeg tror på klubben, jeg tror på oppdraget Ranheim IL Fotball Topp har.

Oppdraget er tydelig: Vi skal realisere drømmen om toppfotball for unge trøndere.

På den ene siden har vi jobbet med en klar tro på å erstatte verdien av fjorårets to største sponsorer, som forsvant ut etter sesongen.

På den andre siden har vi jobbet med å videreutvikle en kultur og identitet som gjør det mulig å la unge trøndere få spille toppfotball, spille underholdende fotball og vinne toppfotballkamper.

Suksess starter med kultur. Vi har tre kjerneverdier: Lidenskap, utvikling og fellesskap er styrende for adferd, valg og handlinger. Mål oss på dette i hvert lille møte du har med oss.

Det er å utvikle merkevaren Ranheim som vil skape enda flere medspillere i tiden som kommer. Små og store. Skape klare forventninger til hvem vi er, hvorfor vi eksisterer, hva vi skal gjøre og ikke minst etterleve det vi sier.

Etter min mening er vi på rett vei og sesongen 2016 viser et Ranheim som har 15 spillere under 25 år. I hjemmekampen mot Mjøndalen var det en nydelig miks i forsvarsfireren; Tre 20-åringer som ble ledet av mesterlærer Are Tronseth.

Spillerne på Ranheim kommer fra hele Trøndelag. Det løper gutter rundt i lokalsamfunnene som drømmer om toppfotball. Det er hos Ranheim drømmen kan realiseres.

Men drømmen stopper ikke der. En del av vår visjon handler om å løfte spillerne videre – aller helst til Lerkendal og Rosenborg.

LES OGSÅ KRONIKKEN (PLUSS): Ranheim er offer for en planløs og ganske brutal vekst

Er du en av dem som ønsker enda flere trøndere på Lerkendal de kommende årene? Sjansen øker for at dette skjer med et Ranheim som lever.

Ranheim IL Fotball Topp har, etter min mening, skapt en unik prestasjonskultur innenfor en kostnadsramme på 10,5 millioner. Kun to klubber blant landets 32 definerte toppklubber har lavere budsjett. Ingen andre har kun lokale spillere på laget sitt.

Vi har foran sesongen 2016 redusert kostnader med 1 million, i tillegg har jeg kommet inn som daglig leder.

Det er en utfordrende øvelse å redusere kostnadene særlig mer år 1, med tanke på at man bærer med seg en kontraktsfestet kostnadsbase inn i det kommende året.

LES OGSÅ DEBATTINNLEGGET: «Vi er annerledes enn dere, men er ikke det bra da?»

En ytterligere reduksjon av kostnader inn mot 2017 har hele tiden vært en del av strategien, det handler om å bygge sten på sten etter å ha funnet samsvaret mellom risikofrie inntekter og kostnader.

Når vi står her nå handler det om å handle etter det langsiktige målet om et bærekraftig Ranheim IL Fotball Topp. Det skjer med flere samtidige tiltak:

* Gjennomføre en reduksjon av kostnader for andre halvår 2016 med 2 million kroner i virkning.

* Skape ekstraordinære inntekter på størrelse 700.000,- ut året.

LES OGSÅ DEBATTINNLEGGET: «Det mest ettertraktede området i vårt nærområde står i fare for å bli avstengt for allmennheten»

Vi har en voksende sponsorpool. Å være sponsor handler i liten grad om støtte og almisser, vi vil bygge engasjerende partnerskap som gjør det verdifullt for bedrifter å assosiere seg med oss. Med et innhold som er skreddersydd hver enkelt bedrift sine behov og ønsker.

Oppfordringen til publikum; vil du oppleve morgendagens potensielle trønderske stjerner? Du ser dem på Ranheim Arena i OBOS-ligaen.

Jeg er bare en trønder som har vært heldig og fått levd et liv i og med fotballen.

Jeg er bare en av veldig mange i og rundt Ranheim som brenner for at alle dem som bærer på en drøm skal få muligheten til å realisere denne. Enten de kommer fra Frøya, Kolstad, Melhus, Stjørdal, Byåsen eller andre steder i Trøndelag.

Vi trenger en drømmerealisator som Ranheim. Jeg har fått utrolig mye ved å være en del av trøndersk fotball siden jeg var seks år, i rollen jeg har nå har jeg en mulighet til å gi tilbake.

Nå handler det om å leve eller dø.

Vi velger å leve!

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Hør våre kommentatorer på podkast: