Vi har nok av eksempler på prosjekter, som er kjørt gjennom med «skylapper på». Det hjelper lite å angre når prosjektet er gjennomført.

Ingrid Skjøtskift ber om at det trekkes i nødbremsen. De fleste av oss har vel lært at det aldri er for sent å snu om en ser at det bærer galt av sted. Vi ser at noen i Adressa raljerer over at Ingrid nå går imot noe hennes parti, og kanskje hun selv også har stemt for på et tidligere tidspunkt. Det kan man jo selvsagt gjøre, men det gjør jo verken beslutningen eller saken bedre av den grunn.

Les Skjøtskifts kronikk: Her

At en stor sak som utbyggingen på Øya er på høring, er vel for å sikre at alle relevante innspill til saken kommer på bordet og får en seriøs behandling. Når beslutningstagerne har fått fordøyd innspill, synspunkter og realiteter i saken, da er det vel ikke noen stor overraskelse at noen kan komme til å endre mening? Det må vel kunne betraktes som ganske naturlig. På den annen side er det forståelig at de som har kjempet for saken og har opplevd støtten, ikke synes særlig om at meningsfeller ombestemmer seg.

Når det gjelder bygging av en ny arena for fremtiden, da burde politikerne og Adressa se tilbake på det forslag Hans Hoff fremmet for en tid tilbake. Se Adressa 6. mai 2011. Hoff foreslo Brattøra som lokasjon for ny arena. En arena som kanskje gir enda mer kapasitet og kvalitet enn det man kan få til på Øya?

Brattøra har mange fordeler som arenaområde med mer;

Brattøra har meget god adkomst med bil, tog, buss, sykkel og til fots.

Det kan legges til rette for god kapasitet for parkering av både busser og biler.

Bygging på Brattøra ødelegger ikke naturområder.

Bygging på Brattøra sjenerer ingen.

Bygging av et arena anlegg på Brattøra kan forskjønne området og gjøre området generelt mer tilgjengelig for byens befolkning.

Les flere innlegg om Spektrum: Skal vi bare satse på at det går bra?

Logistikkløsningen for et anlegg på Brattøra vil være flere divisjoner bedre enn alternativet på Øya. Nordre avlastningsvei og Strindheimtunellen «møtes» der. Slike gode logistikkløsninger må vi ta hensyn til for anlegg som har lang levetid/horisont.

En mulig begrensning for Brattøra-alternativet er at tomta tilhører Trondheim Havn. Skal dette prosjektet være mulig å realisere, må kommunen og Trondheim havn komme sammen og finne en god løsning for alle parter og interesser.

Med utvikling på Brattøra kan Øya utvikles og videreutvikles til å bli et av byens mest attraktive sentrumsnære bo- og rekreasjonsområder. Øya har gangavstand til hele Midtbyen, St. Olavs Hospital og NTNU. Her er flotte bokvaliteter i dag, og det er mulig å bygge mange flere gode byboliger her om arenaanlegget flyttes. Øya sin nærhet til sentrum tilsier at denne lokasjonen vil være svært miljøriktig og fremtidsrettet som utviklingsområde for nye boliger. Området har potensial til å bli en «byperle».

Jeg ser at Jasinski sier at Spektrum må bygges på øya, ellers er det kroken på døra for Trondheim som helårs internasjonal konsertby. Om en ser bort fra TSO og Olavshallen, så har vel Trondheim aldri vært en internasjonal helårs konsertby? Om det er en ambisjon, så har en liten utsettelse ingen betydning for denne ambisjonen i det lange løp. Det viktigste er å ta riktige beslutninger for fremtiden.

«Utspillet til Høyre vil bety at en ny storbyhall vil skyves ut i tid og mest trolig aldri bli noe av. Det vil også være et stort tilbakeskritt for Trondheim som messeby». Les hele intervjuet med Jasinski her.

Jeg forstår bekymringen når det gjelder å arrangere det planlagte Håndball EM. Det er viktig å finne en god løsning for dette arrangementet. Samtidig kan en ikke kjøre på en beslutning av hensyn til bare ett arrangement, dersom dette ikke er den optimale løsningen på sikt.

Hva så med den beslutningen som er tatt politisk, og som jeg forstår var enstemmig? Dersom en etter en tid med innspill, mer kunnskap og egen refleksjon over saken, kommer frem til at beslutningen er feil, da er det både klokt og ærlig å faktisk meddele dette. Her fortjener Ingrid Skjøtskift ros og ikke ris, også fra dem som er uenig med henne. Vi ønsker vel ikke politikere som opptrer uærlig? Når vi kommer frem til at vi selv har tatt feil, da blir riktig å være åpen, og ikke la ærligheten hemmes av andre agendaer eller andres harselas.

Utfordringene med å bytte Øya mot Brattøra som arenaområdet, er henholdsvis utfordringene med å få arrangert Håndball EM, og at det er en annen grunneier på Brattøra. Alternativet forutsetter en løsning sammen med Trondheim Havn. Dersom dette viser seg å være den beste og mest ønskelige løsning på lang sikt, er det viktig og riktig at rådmannen og politikerne tar tak og finner gode løsninger på disse utfordringene. Vi trenger både arena og hallkapasiteten, samt mange flere sentrumsnære boliger.

Sørg bare for at begge behovene løses på beste måte!

Adresseavisen mener: Trondheim trenger en ny, stor hall for idrett og kultur, men Nidarø er og blir feil sted.