Tilsynet for lav moral

Bildene av bevæpnet politi som håndhever nye bekledningsregler mot en kvinne på en strand i Nice, er et grotesk bilde på misforstått kulturkamp.

Strandpolitiet slår til: En kvinne på stranden i Nice denne uka, ble en av de første som ble tatt for det nye «burkiniforbudet» i flere franske byer. Et grotesk bilde på misforstått kulturkamp, mener vår kommentator og trekker parallell til Inger Lise Andersens «Fru Johnsen» som skapte bråk i Norge på slutten av 60-tallet. 

Sommerens norske debatt om burkini og svømmeundervisning på skolen har denne uke fått en fransk oppfølger som nesten ikke er til å tro, hadde det ikke vært for at talende bilder fra hendelsene er publisert verden over. Bildene tatt på stranda i Nice denne uka, viser bevæpnet politi i ferd med å følge opp det såkalte «burkiniforbudet», som har spredd seg på den franske rivieraen.