Kronikk

Ledertrøya blir i Trondheim

Trondheim kommune skal gjøre sitt ytterste for at byen fortsatt kan kalles teknologihovedstaden. Målet er å doble antall ansatte i teknologisektoren innen ti år.

Maker Faire: Herman T. Schanke holder i en humle, mens kompisene Andreas S. Koch (t.v.) og Erik Tuvstein ser på. Maker Faire er et fantastisk initiativ som gir inspirasjon til nyskapning og gründerskap, skriver artikkelforfatteren.   Foto: Christine Schefte

På torsdag i forrige uke stemte bystyret enstemmig ja til en egen innovasjons- og gründerstrategi for Trondheim kommune. Sammen med næringslivet, forskning- og utdanningsmiljøene og ikke minst gründerne selv skal kommunen gjøre sitt ytterste for at vi fortsatt skal kunne kalle oss teknologihovedstaden i årene som kommer. For det er slettes ingen selvfølgelighet. Vi er inne i en industriell revolusjon der teknologiene endrer seg raskere enn en Tesla akselerer, og der andre byer står i kø for å ta over ledertrøya i teknologisk innovasjon. Henger vi ikke med på den voldsomme omstillingen som skjer nå risikerer vi å miste mange arbeidsplasser istedenfor å skape nye.