Planene om storhall på Nidarø er blitt en politisk verkebyll og en konfliktsak der det ikke er enkelt å se den opplagte løsningen.

Nå bør det politiske flertallet bite i seg prestisjen og akseptere en tenkepause. Bekymringen for ikke å rekke håndball-EM er ikke god nok grunn til å kjøre videre.

Debatten blusset kraftig opp like før sommeren da det ble kjent hvor høy den nye hallen ville bli. Stadig flere politikere, næringslivsfolk og andre innbyggere er skeptisk til hele prosjektet. Både stedsvalg, omfang og innhold blir kritisert. Dagens meningsmåling viser at flertallet av byens innbyggere ikke ønsker storhall på Nidarø.

Saken har vært behandlet i bygningsrådet og formannskapet flere ganger, men selv om politikerne så sent som i vinter enstemmig gikk inn for å gå videre med planene, vil det være klokt å ta en fot i bakken for å undersøke alle alternativene som nå er lansert.

Ved å gjøre det, viser politikerne at de er i stand til å lytte og til å ta innvendinger og nye forslag på alvor. Høringsrunden har også skapt tvil om hvorvidt alle konsekvensene er godt nok utredet. Nidarø et av byens aller mest attraktive områder, der et bygg med de planlagte dimensjonene vil være problematisk. Trafikkmessig er beliggenheten svært vanskelig. Samtidig kan det, av økonomiske grunner, bli nødvendig med boliger på Nidarø dersom det skal bygges storhall et annet sted.

LES OGSÅ: Ivar Kotengs plan for storhall

Da Adresseavisen nylig spurte alle som sitter i bystyret, svarte flertallet at de er for å gjennomføre den planlagte utbyggingen. Det bør ikke bety at det er umulig å bevilge seg en tenkepause. Det viktigste er å sørge for at den endelige løsningen blir så god at den tåler historiens dom. I Trondheim har vi gjennom årene hatt flere byutviklingssaker der vedtak er blitt omgjort med heldig resultat – og noen saker der litt mer tid kunne gitt et annet vedtak.

LES OGSÅ: Rådmannen mener storhallen er godt utredet

At beboerne i området ikke er begeistret for utbyggingsplanene, er ikke grunn nok alene til å stoppe. Men summen av innvendinger, forslag og synspunkter i Nidarø-saken veier tungt. Mange kryssende interesser forsøker å legge premisser for beslutningen. Det må være mulig å finne frem til et kreativt kompromiss som blir en fremtidsrettet løsning til beste for byen.