Dette er det aller, aller verste med å være trønder

«Er det denne nitidige dyrkningen av parodien på det rurale Trøndelag a la 1970 Adresseavisen bør bruke energien sin på i 2016?» Serien #ælsketrøndelag, der vi har plukket ut 100 grunner til å «ælske» Trøndelag, blir slett ikke elsket av alle. Dyrkingen av trønderske stereotypier er fordummende, sier kritikerne, men da det er visst mange dumminger der ute.

Svært mange viser seg faktisk å like sodd, trønderrock, Northug og Røros. Andre er mest opptatt av gründere, lokalbrygget øl og teknologihovedstad, og vil ikke bli satt i bås med trønderrock. Selv sjokkerende mange jeg kjenner, liker faktisk både Åge og gründere.

Her ser du lista. Delta og si hva du liker best!

Jeg vil i den anledning si noe om mitt forhold til sodd. Jeg liker ikke sodd. Jeg vil nesten gå så langt som til å si at jeg hater sodd. Det finnes ikke en større nedtur enn å glede seg til en bedre middag, for så å bli avspist med svampaktige kjøttboller, ihjelkokte gulrotbiter og fettdråper duppende i ei skål med lunkent, grålig soddskvip.

Og det går fra vondt til verre. For der det meste med flytende substans blir spiselig med dampende, nystekt foccaciabrød og et glass rødvin til, så skal denne triste suppa inntas sammen med tørre, smakløse og ikke minst klebrige flatbrød og doven sjampanjebrus med ingefærkonsentrat. Og dette insisterer frekkasene på å kalle festmat!

Min soddvegring til tross, jeg drister meg likevel til å kalle meg trønder. Muligens en litt aparte trønder, men de er trøndere de og.

Har du andre grunner til å #ælsketrøndelag ? Fortell oss om det her.