Signert

SoMe-dyrets seiersgang

Det er sørgelig lite som skjer på Facebook for tida. En stadig større taus majoritet sitter skrekkslagne bak sine skjermer og bare titter i smug. Jeg tror jeg vet hvorfor.

Typisk skrytebilde: Hva er galt med å fortelle alle dine venner at du kom til toppen av Midtre Gjevillvasskam gjennom et skrytebilde på Face? Peis på med toppturbilder og soppturbilder, oppfordrer Marte Hallem. Hun vil ikke ikke bli en del av en skrekkslagen, taus majoritet. SoMe-dyret kan ta seg en bolle!  Foto: Richard Sagen

Du har helt sikkert sett det. Og hørt det. Og følt det på kroppen når det pruster og peser mellom kommentarfelt, statusoppdateringer, likes og tweets. Snirkler og snorkler seg inn i folks mentale handlingsrom mellom hode og tastatur. Iler beinvegen opp fra tastaturet, tripper på djevelben langs hendene og opp til hjernen på en stakkar. Så sitter du der da, med SoMe-dyret grodd fast i hypofysen. Skjelvende av mediesosial angst, og med akutt behov for å logge av all form for meningsberettiget kommunikasjon.Hvem er så dette uhyret av et beist? SoMe-dyret, folkens. Bygdedyrets nære slektning på sosiale medier. Aldri har det vært mer glefsende og grafsende enn nå.