Avisen som overlevde

Av fem dagsaviser i Trondheim i tjueårene, var Adresseavisen minst. I 1927 ble den foreslått nedlagt.

Trondheims fire dagsaviser i 1939. Den femte, Ny Tid, gikk inn dette året. Nidaros fikk en knekk under navnestriden, men fortsatte som dagsavis til 1957, Dagsposten ble nazi-organ og gikk inn da krigen sluttet. Arbeider-Avisa ble stoppet under krigen, men fortsatte til 1995. Adresseavisen vokste frem som ledende by- regionavis fra 1950-årene. Avisgutten på bildet heter Harry Eggen og ble som voksen ansatt på Gråkallbanen.  Foto: Schrødersamlingen

Den nye redaktøren Harald Torp har mye av æren for at Adresseavisen overlevde krisen i 1927. Han er én av avisens 31 sjefredaktører. En annen var revolusjonær, en var iherdig motstander av å oppløse unionen med Sverige og en var glødende nazist. Sistnevnte påtvunget av tyskerne.