Fripenn

Å radio, kaska me tro?

De som bestemte at FM-båndet skal slås av kl. 11.11 den 11.01 håpet nok at tidspunktet skal minne om verdenskrigens slutt. I stedet kan det bli radiokrigens start.

FM-båndet slås av: Dette er en revolusjon ovenfra, båret fram av løfter om at folket skal få mer av noe de ikke savner. Det folket får i tillegg, er en ganske fet regning. Prisen for lytterne blir på flere milliarder kroner, skriver artikkelforfatteren.  Foto: Richard Sagen

Den andre uken i januar blir det stille i fjøset i Nordland. Og i bilen, på kjøkkenet, på soverommet, i frisørsalongen, i traktoren. Folk har radio de underligste steder fordi det gjør dem til bedre mennesker. Midt på formiddagen 11. januar starter nedstengningen av FM-nettet i Norge. Det er et større sosialt eksperiment enn de ansvarlige trolig er klar over.