Kronikk

Snur NTNU blikket innover?

Innføring av obligatorisk ex.phil. for studenter som vil ta kortere ingeniørutdanning, viser hvor lite kunnskap om disse utdanningene som finnes i NTNUs styre og rektorat.

Fusjon: Tilliten til at rektor Gunnar Bovim mente det han sa om at NTNU har mye å lære av høgskolene, er redusert, skriver artikkelforfatteren. Bildet er fra karrieredagen ved NTNU.  Foto: Vegard Eggen

Mandag 19. desember 2016 var jeg på en høytidelig innvielse av det nye teknologibygget på Kalvskinnet. En innvielse som ironisk nok også fungerte som gravøl over NTNUs Fakultet for Teknologi, tidligere HiSTs Avdeling for Teknologi, tidligere Trondheim Ingeniørhøgskole, tidligere Trondhjems tekniske Mellemskole – Tekniker'n på folkemunne. I ulike varianter og under ulike navn er det fra 1. januar 2017 ugjenkallelig slutt for et fagmiljø som grovt sett har vært organisatorisk og geografisk samlet siden 1912, først i Munkegata og fra 1930 på Kalvskinnet i Trondheim.