Fripenn

14 dager før frostnettene

Den motvillige byråkrat kan bli den liberale republikkens siste skanse. Velkommen til første sesong av «Javel, herr president».

Byråkratene kan holde Donald Trump i ørene, skriver Sven Egil Omdal.  Foto: Pablo Martinez Monsivais AP/ NTB Scanpix

Om 14 dager blir den totale uforutsigbarhet tatt i ed som USAs president. I dagene og ukene som følger, vil den amerikanske republikk bli satt på større prøver enn noen beboer av Det hvite hus noensinne har utsatt den for. Heldigvis er motstandsbevegelsen i ferd med å organisere seg. Åpent, i form av opposisjonelle storbyer som nekter å følge Donald Trumps mest radikale ordrer. Og skjult, i form av byråkrater som vet hvordan de skal manipulere politikerne og få nøyaktig ingenting til å skje. Sir Humphreys amerikanske søskenbarn.