Gjestekommentar

Når læreren er bølle

22-åringen sitter og blar i Adressa. Flere dager på rad har det vært store overskrifter om en lærer som har oppført seg bøllete i klasserommet. I kjølvannet av dette dukker det opp nye saker.

For seint: En dag fikk de nok. Da de ringte skolen for å fortelle at hun skulle begynne et annet sted, ble de bedt om å vente. Læreren skulle slutte. Hastesak. Alt skulle bli bedre. Men for dem var det for seint, skriver vår gjestekommentator.  Foto: Illustrasjonsfoto: NTB/Scanpix

Vi kan lese fra Nord-Trøndelag at lagmannsretten trumfer tingretten hvor en lærer først har vunnet en arbeidsrettssak. I tingretten anvendes arbeidsmiljøloven, mens lagretten bruker opplæringsloven som setter barnas rettigheter først. Lagretten mener derfor at læreren ikke er egnet til å være lærer.