Du kjenner vel den positive fyren som elsker å le. Han du vil ha til bords i et selskap fordi han skaper god stemning. Men han er kanskje ikke best til å gjøre en kjedelig rutinesak på jobben.

Du vet han på jobben, som er så veldig kunnskapsrik og henger seg opp i alle detaljene? Han som alltid trenger tid til å tenke seg om før han kan gi deg et svar. Han som aldri kan få nok innsikt, og gjerne går over tallene en ekstra gang for å sikre seg at han har fått med seg alt. Han kommer i god tid til møter og alltid er forberedt. Han leser bruksanvisningen til vaskemaskinen, og kan glatt håndtere vaskeprogrammet «ullvugge». Det er den samme fyren som forbereder seg til foreldresamtaler, bruker excel-skjema til å logge treningsøktene sine og setter opp grafer for å visualisere progresjonen. Han skifter dekk på bilen en uke før han må, og har kontroll på alt verktøyet i garasjen. Han er reservert i sosiale sammenhenger og vil helst ikke klemmes. Kjenner du ham?

Du vet om hun venninna som aldri vet hva godt hun kan gjøre for deg? Hun som alltid setter andre foran seg selv og lytter til dine endeløse kjærlighetshistorier og viser stor forståelse for hvordan du har det. Hun er den som på mirakuløst vis vet når blodsukkeret ditt er lavt og gir deg en energi-bar, som gir deg en klem når du trenger det og viser omsorg for både liten og stor, dyr og planter. Hun er varm og til stede med sin vennlighet.

Like fullt er hun den som helst vil at vi skal være enige hele tiden, vil megle mellom de to i venneflokken som er uenige og belyse begge sider av saken. Det er hun som rydder og fikser, og passer på at alle har det bra, og som du aldri vil høre skryte av seg selv.

Hun er rettferdig og raus, men sier fra om hun, eller noen hun er glad i, blir behandlet urettferdig. Om du spør henne spørsmål, så må du la henne få lov å tenke seg om, før hun svarer. Kjenner du henne?

Så har du den utålmodige typen. Hun som er målrettet i blikket og selvsikker og som snakker helst før hun får tenkt seg om. Budskapet kan fort komme ut litt skjevt og kanskje fornærme noen, men det viktigste er at noen får sagt det. Hun er den som alltid kjøper den nyeste tekniske duppedingsen og som bare vil at den skal virke tvert hun slår den på. Her har du den målbevisste dama som vet hva hun vil, har bein i nesa og gir seg ikke før ting er gjennomført. Hun jakter på resultater, men kan noen ganger oppfattes som arrogant i sin ferd mot målet. Hun kan nok bli litt bedre på å lytte, og åpne opp for andre meninger enn sin egen, men jaggu får hun tingene gjort. På sin måte, vel å merke. Hun er tidsoptimist og kommer ofte til «gaten» like før flyet letter. Hun har ikke tid til å sette seg ned for å spise og henger gjerne opp bildene før malingen har tørka. Kjenner du henne?

Så til slutt har vi den energiske og positive fyren. Han som er sosial, elsker å være ute blant folk og har masse venner. Han ser alltid ser lyst på livet og tror alt er mulig og at alle vil ham vel. Han er typen som gir store, gode bamseklemmer og holder klemmen litt lenger enn forventet. Han overser gjerne detaljer og kan ikke fordra forutsigbarhet og rutiner.

Møtene på jobben skal være underholdende og han vil helst snakke om festlige ting, og kan begynne å gjespe og miste interessen dersom energien i rommet faller. Han hater å skrive reiseregninger og kan gjerne stønne høyt når han gjør oppgaver han misliker. Han elsker å få skryt og anerkjennelse, er veldig spontan og liker ikke planlegging og oppfølging, men søker fart og spenning og elsker å le. Han er den du vil ha til bords i et selskap, for da vet du at det blir god stemning. Kjenner du ham?

Det som er så finurlig er at de mest lojale venneflokkene, de mest velfungerende teamene, de kuleste festene og mest lønnsomme bedriftene alltid har innslag av alle disse adferdstypene. Noen som passer på planleggingen og grundigheten, noen som passer på at alle blir hørt og har det bra. Andre tar hånd om gjennomføring og effektivitet, mens andre igjen passer på at stemningen er god på veien.

Har du tenkt over – hvordan er dem du har rundt deg og hvem er du?