Kjære Thor Gjermund Eriksen.

Jeg synes det er fint at Norge er først i verden. Vi kan nå stille oss på toppen av Galdhøpiggen og brøle: Ikke nok med at vi har verdens beste langrennsløpere! Vi er også først i verden med dab-radio!

Vi er så tøffe at vi kaster 15-20 millioner FM-radioer på skraphaugen og kjøper dab-radioer til uhorvelig mye penger bare for å komme oss først inn i det digitale lykkeland. Jo, jeg vet at det kan monteres adaptere på FM-radioene, men hvem gidder holde på med slikt ræl i et land der de fleste har penger nok.

Selv om vi er et foregangsland, er det for meg personlig likevel en sorgens dag nå når FM-nettet stenges også i Trøndelag. Det har seg slik at da det jeg mente var verdens beste radio- og forsterkerprodusent gikk konkurs i 1978, hadde jeg noen kroner i banken som jeg hadde spart etter en sommerjobb som jernbanearbeider.

Jeg brukte pengene på en Tandberg TR 2055. Den hadde en utgangseffekt på 2x55 watt, og den har vært en av mine kjæreste eiendeler gjennom 40 år. Jeg har testet den mot splitter nye forsterkere, og den tar innersvingen på alle. Tandbergen har imponert alle som kom på besøk…

Jeg er ikke alene i sorgen, jeg er i selskap med hundretusener. Vi er mange som nå må leve med savnet av foreldrenes Sølvsuper og bestemors Kurér, som aldri sto innstilt på noen annen stasjon enn NRK1. Mye verdifull kulturhistorie går nå tapt, hver måned omkring i landet.

LES OGSÅ: Dab-sinkene er i trøbbel.

Og jeg kan ikke la være å nevne, kjære kringkastingssjef, at det koster flesk. Jeg har fått med meg at det er gjort mange slags utregninger av hva dab-utbyggingen koster. Det avhenger av hvor mange som kjøper nytt og hvor mange som skaffer seg adaptere. Uansett er det snakk om mange milliarder som vi skattebetalere og forbrukere må ut med.

Jeg har også fått med meg at flere eksperter mener dab er en utdatert teknologi. Likevel har ikke protestene vært høylytte, for ingen liker å bli ansett som gammelmodig bremsekloss. Skal vi da bare finne oss i slikt, i verdens rikeste land, i 2017? Vi må nok det.

Tandbergen min skal jeg dessuten beholde. Ingen andre innretninger får vinylplatene mine til å låte så fint som den.

Med bedrøvet hilsen,

Trygve Tandberg Lundemo