Signert

So, ro lille mann

De er de unge, søvnløse guttene som ingen passer på. Som ingen skal stryke over håret. Som ingen skal hviske god natt.

Søvnløs: UDI er bekymret for situasjonen, og varsler om at flere enslige mindreårige har forsøkt å ta sitt eget liv og at selvskading er utbredt. Det bør ta nattesøvnen fra oss, mener Signert-forfatteren. Dette bildet er fra et mottak på Østlandet.  Foto: Dan P. Neegaard, Aftenposten

Jeg har et barn som ikke sover. En toåring som tålmodig ligger og kikker i taket. I time etter time, kveld etter kveld. Rutinene er faste. Stryker henne over håret, holder ei lita, varm hånd i min og ramser opp alle ungene vi kjenner som for lengst har sovnet: Lillesøster sover, storesøster sover. Naboungene sover og alle ungene i barnehagen sover. Og så kommer løgnen: