Alt det hersens maset om vår, krokus og utepils. Jeg vil ha vinter!

Utenfor vinduene regner det. Her nede i byen er det et overkommelig problem, men mildværet truer siste rest av vinter og skiføre oppe i høyden. For noen dager siden kjørte jeg over Dovrefjell. Mange plussgrader og null snø i tusen meters høyde i starten av april er rett og slett ille.

Er det ikke snø, er det vanskelig å gå på ski. Med mindre du har tilgang til kunstsnø eller lagersnø fra forrige vinter. Det forskes for å kunne lage snø i plussgrader. Slik kan skiidrettene få noen ekstra år før sporet bråner i klimaendringer. Men vi vanlig dødelige, vi som ikke går med startnummer, som bare har en rimelig og beskjeden forventning om å gå på en helt alminnelig skitur: Hvor skal vi gjøre av oss? Å kjøpe seg plass i en innendørs skihall virker litt stusslig, for å si det forsiktig.

Kalenderen kan tolkes som at vinteren er på hell. Det vil si at skisesongen denne vinteren har vært av det korte slaget, i hvert fall her i Trondheim. Bymarka, o du flotte Bymarka, har vært vinterfin i bare noen ganske få helger. Kunne vi ikke fått noen flere skihelger da, med kombinasjonen silkeføre, minusgrader, knallsol og vindstille?

Kom snø! Det er påske.