Trønderske bilister har bare godt av at de ikke får lov til å svinge hvor de vil.

Det er skjebnens ironi over trafikkdramaet som for tida utspiller seg i Trondheims mest omtalte og forhatte veikryss. I krysset Bispegata/Prinsens gate er det ikke lov å svinge til venstre eller til høyre når du passerer E.C.Dahls Stiftelse, men kun kjøre rett fram.

Les også: Oppgitt over påbudet om å kjøre rett frem

På kort tid har 32 sjåfører blitt tatt for å bryte påbudet mot å kjøre rett fram. Det gir forelegg på kroner 5350. Det er dyrt å være sta. Jeg har syndet i krysset selv. Likevel er det fristende å føle en viss skadefryd. Ifølge politiet er det mange bilførere som bevisst bryter forbudet mot å svinge i krysset. De lover flere kontroller framover.

Les også kommentaren «Trønder på hjul»

I kommentarfelt raser mange mot et påbud de ikke liker eller forstår. For oss som jevnlig ferdes i krysset, er det lett å se gode grunner til reguleringen. Som å begrense trafikk forbi gamle Kalvskinnet skole, samt å beskytte syklistene som har hovedvei til/fra sentrum på begge sider av krysset.

Les også: Her fortsetter politiet å ta folk som kjører feil

I tider på døgnet med lite trafikk og få syklister, kan det sikkert virke som en meningsløs straff for bilister ikke å få svinge i krysset, men heller ta omvei rundt kvartalet for å kjøre mot Samfundet eller Ila.

Det er her skjebnens ironi kommer inn. Så lenge trønderske bilister er så elendige til å bruke blinklys, har mange av dem bare godt av å måtte kjøre rett fram når de egentlig vil svinge. Altfor ofte ser det ut som om det er omvendt.

Les også kommentaren «Hvor ble det av skogens ro?»