Gjestekommentar

«Og fremfor alt, så er det dritt»

Går det an å forstå britisk politikk gjennom to halvgamle karer som banner, drikker og mener at alt går til helvete?

Scotch egg: Et kokt egg, pakket inn i kjøttfarse og rullet i strøkavring - og deretter fritert. Legg til litt potetchips, en sylteagurk og en liten svinepai, så har du det rapperne i Sleaford Mods kaller «engelsk tapas».   Foto: Richard Griffin, Shutterstock

Det er under ei uke igjen til det britiske parlamentsvalget. Theresa May og De konservative taper stadig litt mer av sin soleklare ledelse, mens «blodrøde» Jeremy Corbyn og Labour haler innpå med et valgprogram som lukter av 1970-tall, og kommer med renasjonalisering av post og jernbane, knallhard skattlegging av de aller rikeste og milliarder mer til sosialhjelp og helsetjenester. Statsminister May har forsøkt å imøtekomme kritikken fra venstre med et konservativt manifest som tar avstand fra «egoistisk individualisme», samtidig som hun driver valgkamp i tradisjonelle Labour-områder.