Gjestekommentar

Norges Toscana, du liksom

I stedet for å pleie det norske landskapet til glede for både oss selv og turister, forsøker vi å pakke inn vårt forsømte land i italiensk glanspapir.

Landskap: Mange norske kulturlandskap prøver å pynte på sitt image ved å sammenligne seg med Toscana. Det er ikke helt fortjent, mener vår gjesteskribent.  Foto: Berit Keilen, NTB scanpix

I ferietider prøver mange steder i Norge å flotte seg for turistene ved å sammenligne seg med populære reisemål i utlandet. Trøndelag reiseliv presenterer nå for eksempel Inderøya som «Trøndelags Toscana» på sine nettsider. Dette er ikke nytt. DN-Magasinet kunne 31.07.2015 informere om at også Lommedalen, Sauherad, Røros, Ski og Hadeland hevder at de er Norges svar på det samme. Et søk på «Norges Toscana» gav da 1150 treff i Google. I dag har dette tallet økt til 79300 og flere norske landskap har meldt seg inn i klubben.