La oss snakke om åpenhet

Arbeiderpartiet i Trondheim nekter å ta innover seg kritikken om manglende åpenhet og samarbeidsproblemer. Det hadde sett bedre ut om de tok debatten på alvor.

Varaordfører Hilde Opoku (MDG) og kommunalråd Ingrid Skjøtskift (H) mener det er på plass med en debatt om hvordan det politiske systemet i Trondheim kan bli mer åpent og inkluderende. Det er en viktig debatt som Arbeiderpartiet burde hilst velkommen, skriver kommentator Harry Tiller. 

I et sommerstille rådhus har varaordfører Hilde Opoku (MDG) og opposisjonsleder Ingrid Skjøtskift (H) gjort sitt for å skape politisk røre. I en kronikk i Adresseavisen forrige uke skrev de om behovet for utlufting i et innestengt rådhus. «Sikrer vi innsyn i og åpenhet om den daglige maktutøvelsen? Har vi sett en utvikling der viktige diskusjoner og beslutninger er flyttet bak lukket dør på ordførerens kontor?» skriver de to.