Hvor ble det av prinsippene?

«Ferie-opprøret» i rådhuset var et forsøk på å diskutere prinsippene bak politisk maktutøvelse og åpenhet. Slik gikk det ikke.

Oppvaskmøtet på rådhuset fredag morgen handlet mer om hvorvidt MDG skal fortsette i samarbeidet enn om prinsipper for åpenhet og hvordan den politiske makten utøves i den brede alliansen, skriver Adresseavisens kommentator Harry Tiller. 

Varaordfører Hilde Opoku (MDG) og opposisjonslederen – Høyres Ingrid Skjøtskift – brukte de stille ukene i sommer til å kritisere hvordan de politiske prosessene foregår i rådhuset. Og stilte spørsmål om hvorvidt for mange politiske diskusjoner og avklaringer foregår bak lukkede dører. Det ble det et voldsomt bråk av. Aller mest opprørt ble ordfører Rita Ottervik, Arbeiderpartiet og de øvrige partiene i flertallskoalisjonen over at Opoku og Skjøtskift slo seg sammen i en slik kritikk.