De Grønne og uriasposten

Selvsagt blir Ola Lund Renolen (MDG) varaordfører mens Hilde Opoku har permisjon. Tre uker foran stortingsvalget ville det vært skummelt for Ap å ta KrF eller Venstre helt inn i varmen.

Ola Lund Renolen (MDG) tar over varaordførerjobben mens Hilde Opoku tar permisjon. Vår kommentator mener det ble for vanskelig å la KrF eller Venstre få jobben, samtidig som Ap i den nasjonale valgkampen gjør alt de kan for å markere avstand til regjeringens støttepartier. 

Hilde Opoku har søkt permisjon fra sitt verv som varaordfører i ett år for å jobbe som spesialrådgiver for FNs bærekraftsmål i Ghana. Dermed må bystyret 31. august velge en vikar som skal fylle hennes plass i ett år. Da nyheten om Opokus permisjon ble kjent, lå det slett ikke an til at hennes vikar i formannskapet, Ola Lund Renolen, skulle rykke inn som varaordfører. MDG var villig til å la et annet parti tre inn som varaordførervikar, men slik gikk det ikke.