Signert

Det banale er undervurdert. Nå tar det hevn på kunsten

Åpningstale til Oslo Kammermusikkfestival i Universitetets Aula.

Åpningstale: «Det banale er undervurdert i kunsten og tar derfor hevn nå ved å erobre større og større del av kunstfeltet» sier Håkon Bleken i sin åpningstale til Oslo Kammermusikkfestival. Til ventre: Arve Tellefsen, som er initiativtaker og kunstnerisk ansvarlig for festivalen.  Foto: Lars Opstad, Oslo Kammermusikkfestival

Å si noe etter disse store ånder er ikke lett. Jeg nølte da også lenge før jeg sa ja, man kunne jo tro at jeg trodde jeg var noe. Jeg vil nødig komme i samme situasjon som maleren Bernhard Folkestad, som en gang ga ut en samling med epistler eller noe sånt, og som møtte Ludvig Karsten på gaten som straks sa: «Jeg ser du har gitt ut en bok Bernhard, kanskje det er der du har det?»