Signert

Skamløse jenter og skamløst unyansert

Innvandringen til Norge de siste tiårene fører med seg nye problemer og utfordringer. Mange skal finne en plass i det norske fellesskapet, et fellesskap som på sin side opplever å måtte ta nye hensyn.

Likestilling: Nancy Herz, Sofia Srour og Amina Bile fikk Fritt Ords Honnørpris. Neste uke gir de tre ut boka «Skamløs». Den gleder jeg meg stort til. De tre – og mange flere med dem – gjør et voldsomt viktig arbeid for likestillingen og integreringen i Norge. Hardtslående, ærlig, og med et oppriktig ønske om å løse ekte problemer, skriver Signert-forfatteren.  Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix

De fleste av oss har måttet prøve seg fram. Og vi har alle gjort feil underveis. Ikke turt å heve stemmen nok i møte med æreskultur og tvang, eller sett brydd vekk fra flyktningene på mottaket i nabolaget, eller sett den andre veien i møte med rasisme og diskriminering.