Gjestekommentar

Disse skumle syklistene

De blir stadig flere. Det er bra. Men jeg er livredd dem.

Anarkister: Syklistene svinger inn og ut av fortauene som det passer dem. Sykler på tvers av fotgjengerfelt, og de skremmer vettet av både skolebarn og pensjonister, skriver vår gjestekommentator Terje Roll Danielsen.  Foto: Kim Nygård

Som syklister er mange av dem anarkister. De kommer på fortau og rundt hushjørner i en forferdelig fart. De svinger inn og ut av fortauene som det passer dem. Sykler på tvers av fotgjengerfelt, og de skremmer vettet av både skolebarn og pensjonister. Noen kjefter også, når de kommer bakfra, hvis du har vært så uheldig å ta et lite skritt til høyre eller venstre. I Norge mangler vi sykkelkultur. Det har de i byer som København og Brussel. Der må du som fotgjenger også passe deg, men de har regler som stort sett respekteres av alle. Og skumle syklister får saftige bøter når de bryter trafikkreglene. Fotgjengerne også, forresten.