Signert

Noen må forklare gutta at de får nøye seg med sexen

Ungdommer filmer sex og legger det ut på nettet. Lærere, foreldre og politi: Hvor vanskelig kan det være å gjøre noe med dette?

Straffbart: Å dele et sexopptak belønnes med fengsel i fem måneder og erstatningsplikt. Det er et tydelig signal, skriver Signert-forfatteren. Politiet ved Elisabeth Kalvøy informerer foreldre på Singsaker skole om nettvett.  Foto: Glen Musk

Ungdom hadde sex også i gamle dager, i hvert fall noen; andre kom senere inn i dette aspektet av livet. Forskjellen i dag er at hvem som helst kan filme hva som helst når som helst. Dessuten kan opptak gjøres tilgjengelig for hele verden ved et par tastetrykk. Og som den som leser aviser og ser på tv bør ha forstått, kan dette være ganske ødeleggende for de jentene som blir eksponert på dette viset, og også for guttene – på grunn av de rettslige konsekvensene.