Signert

Funksjonshemmet, kvinne og stolt

Jeg er født funksjonshemmet, jeg er født kvinne, jeg er født i kamp.

Illustrasjonsbilde: Den internasjonale jentedagen 11. oktober skal sette søkelyset på de utfordringer som jenter møter rundt om i verden. Utfordringer som ofte hindrer dem i å få oppfylt grunnleggende rettigheter sombeskyttelse, skolegang og en sjanse til å bryte ut av fattigdom. Og ikke minst de utfordringer som handikappede jenter møter. 

Onsdag var jeg en av de 600 #girlstakeover-e fra 60 forskjellige land. På den internasjonale jentedagen hyller vi unge kvinners potensial til å bli betydningsfulle stemmer i samfunnet. Jeg møter ofte kvinner med funksjonsnedsettelser som har vokst opp med å bli behandlet som om de ikke er verdt å satse på og som om de ikke kan bli noe stort i samfunnet.