Skandaløst dårlig håndtering

Fylkesrådets håndtering av det kinesiske anbudet på Beitstadsundbrua er ytterst pinlig.

Fylkesrådene Tomas Iver Hallem (Sp) og Anne Marit Mevassvik (Ap) i Nord-Trøndelag er enige om å sende Kina-saken videre til den nye Trøndelag fylkeskommune. Håndteringen av saken har vært svært dårlig.  Foto: Leif Arne Holme

I forrige uke innstilte fylkesrådet i Nord-Trøndelag på å vrake det kinesiske selskapet Sichuan Road and Bridge Group (SRBG) fra anbudsrunden om brua over Beitstadsundet. SRBGs anbud var over 40 millioner billigere enn det nest billigste, fra det østerrikske selskapet PNC Norge. Tirsdag trakk fylkesrådet innstillingen, etter at SRBG truet med søksmål. Beslutningen skal nå overføres til Trøndelag fylkeskommmune. Det gjør de klokt i, men siden forrige uke har håndteringen av anbudet gått fra uforståelig til skandaløst dårlig.