Gjestekommentar

#ossalle

De fleste av oss har kanskje kjent på det; at våre private grenser og soner har blitt truet, og også tråkket over. Ikke minst vi som er jenter og kvinner, men det betyr på ingen måte at det er greit for det!

Når ting blir vanlig, er det fort gjort å tenke at det er greit også, at det bare er slik det skal være. Man blir så vant til at kvinner og jenter liksom bare skal finne seg i, og venne seg til at de kan bli tatt på, klådd litt på, eller å bli kalt ting som hentyder til deres utseende og former, skriver vår gjestekommentator.   Foto: Shutterstock

Den siste tidens store farsott i mediene er hashtaggen #metoo. De fleste har nok sett og lest om den store kampanjen, som startet som et spontant innlegg fra en kvinnelig skuespiller i USA. Dette kom etter at den berømte filmregissøren Harvey Weinstein ble avslørt for sine mange trakasseringer og også overgrep mot kvinnelige skuespillere. Fra det første innlegget med #metoo ble trykket, har snøballen begynt å rulle, og det har gitt en enorm respons over hele verden. Kvinner legger ut historier om sine egne erfaringer med trakassering og det de har opplevd som overtramp, særlig fra menn som har kommet med alt fra seksuelle tilnærmelser og overskridende oppførsel, til regelrette seksuelle overgrep. Og det ser ikke ut til å stoppe. Dette er tydeligvis et symptom på en adferd som har blitt helt vanlig, men som mange samtidig ikke har hatt noe forum å dele sine opplevelser med, før kampanjer som dette åpner opp for det.