Gjestekommentar

Velkommen til Baird og Refseth

Det strømmer på med gode nyheter fra museene (Mist) om dagen. Kjøpet av Vanessa Bairds store verk om flyktning- katastrofen er et sikkerstikk. Og med Nina Refseth som ny direktør, har styret gjort et solid valg.

Sterke inntrykk: - Det snakker direkte til følelsene, så sterkt at de som ser det neppe vil gå uberørt hjem, skriver kronikkforfatteren om kunstner Vanessa Bairds verk om flyktningkrisen. Kunstverket blir snart å se i Trondheim Kunstmuseum. 

Trondheim kunstmuseum har fått mye kritikk de siste årene for å vise for sær kunst. Noen vil nok også mene at Bairds verk er krevende, men jeg tror dette vil bli en av museets klassikere. Direktør Johan Börjesson sier at «dette er Bairds groteske og ærlige skildring av flyktningkatastrofen og et tankevekkende tidsdokument». Det har han helt rett i. Det snakker direkte til følelsene, så sterkt at de som ser det neppe vil gå uberørt hjem.