Signert

Godt nytt unormalt år

Jeg har for vane å bryte mine nyttårsforsett. Derfor har jeg for eksempel etter hvert bare sluttet å slutte å røyke ved årsskiftet. Årets forsett er lettere, men også mye viktigere. Jeg skal si, hver dag, til meg selv og andre: Vi lever i unormale tider.

Iikke normalt: Dersom noen for et par år siden hadde hevdet at USAs president Donald Trump ville innlede år 2018 med å true med atomkrig ved å skryte av at hans egen atomknapp er større enn Kim Jong-uns, ville vi alle bare ledd. Nå er det ramme alvor, og det er vanskelig å vite hvordan vi skal reagere, skriver Signert-forfatteren.  Foto: Lucas Jackson, Reuters

Strengt tatt er vel alle æraer unormale, de er unike og noe for seg selv. Men for oss alle som har vokst opp i relativt stabile, demokratiske rettsstater, er det grunn til ekstra bekymring nå.