Kronikk

Trondheim - europeisk kulturhovedstad

Tusen år etter slaget på Stiklestad bør vi gripe muligheten til å løfte byen og regionen på det internasjonale kulturkartet.

Søknad: Feiringen av Stiklestad 2030 med de naturlige båndene til Nidarosdomen, bør være en av bærebjelkene i en søknad om å bli europeisk kulturhovedstad, skriver kronikkforfatteren. Her er en scene fra Spelet om Olav den hellige i 2017. 

Tiden er nå inne for at Trondheim søker om å bli europeisk kulturhovedstad. Året bør være 2030. Tusen år etter slaget på Stiklestad bør vi gripe muligheten til å løfte byen og regionen på det internasjonale kulturkartet. Vi har mye å by på, og vi har mye å være stolte av. Og vi har mye å utvikle til beste for oss som bor her. Det er positivt at det ved tildelingen legges vekt på folkelig engasjement og lokal og regional forankring. Bystyret vedtok i budsjettbehandlingen at Trondheim bør bli europeisk kulturhovedstad i 2030. I dag skal formannskapet og fylkesutvalget i Trøndelag orienteres om arbeidet.